Web Analytics Made Easy - Statcounter

روزنامه ایندیپندنت به اهداف آمریکا از برگزاری نشست ورشو اشاره کرد و نوشت که ترامپ به بهانه های امنیتی همچون خطر نفوذ روسیه به شرق می خواست برخی کشورهای اروپای شرقی و مرکزی را متقاعد کند که با سیاست های واشنگتن از جمله در قبال ایران همراهی بیشتری کرده و از این طریق میان آنها و کشورهای اروپای غربی فاصله بیندازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش صدای ایران از ایرنا به نقل از ایندیپندنت، آمریکا از همراه ساختن کشورهای اروپای غربی برای خروج از برجام و اتخاذ سیاست ضد ایرانی ناکام ماند. اما نسبت به کشورهای اروپای غربی، آمریکا راحت تر می تواند کشورهای اروپای مرکزی و شرقی را با خود همراه کند و این کشورها از لحاظ امنیتی به ایالات متحده وابستگی دارند. یکی از این دولت ها لهستان است که از دیرباز توسط کشورهای قدرتمند مورد تعدی قرار گرفته و چنین تجربه های تاریخی ورشو را متقاعد ساخته که با آمریکا روابط خود را حفظ و حتی گسترش دهد. از این رو لهستان ناچار بود درخواست آمریکا برای میزبانی نشست ضد ایرانی را بپذیرد.
ایندیپندنت نوشت که آمریکا فارغ از دیگر اهداف خود با برگزاری نشست ورشو می خواست به کشورهای اروپای غربی که خواهان حفظ برجام بوده، گوشزد کند که در میان کشورهای اروپایی از جمله در اروپای شرقی و مرکزی دوستان قابل اعتمادی دارد.
نشریه اتریشی 'دی پرسه' نیز در این باره نوشت که نشست ورشو سبب تشکیل دو جبهه در مقابله با سیاست های آمریکا شده است، یکی جبهه اروپای غربی و روسیه و دیگری کشورهای اروپای شرقی و مرکزی. با این حال نسبت به شدت و یا ادامه دار بودن چنین جبهه ای تردید های جدی وجود دارد.
پس از ماه ها گمانه زنی درباره نشست ورشو بالاخره این نشست در پایتخت لهستان برگزار شد. نشستی که بسیاری معتقد بودند به دلایل متعدد از جمله استقبال سرد مقام های کشورهای جهان ناکام ماند و در بیانیه پایانی نیز نامی از ایران برده نشد.
تردید مقام های اروپایی برای حضور در این نشست از یک سو و اعلام برگزاری دور تازه نشست های سه جانبه ایران، ترکیه و روسیه ازسوی دیگر، دستیابی به اهداف نشست ورشو را با چالش هایی روبه رو کرد و به گفته بسیاری از کارشناسان این نشست شکست خورد.
بر اساس این گزارش، به دلایل ساده از جمله توضیحات مکرری که لهستان به ایران می داد و اصراری که وزارت خارجه این کشور مبنی بر ضد ایرانی نبودن نشست داشت می توان نتیجه گرفت که ورشو تنها بخاطر معذورات امنیتی مجبور به پذیرش مطالبات آمریکا شد و در حقیقت این کشور خصومت خاصی با تهران ندارد. لهستان در تقابل با اروپای غربی هم نمی خواهد زیاده روی کند و از این رو به بروکسل اطمینان داد که خروج از برجام و یا سیاست ضدایرانی در کانون این نشست نخواهد بود. 
براین اساس می توان نتیجه گرفت که آمریکا نه تنها در سیاست ضد ایرانی خود شکست خورد بلکه در فاصله انداختن میان کشورهای اروپای شرقی و اروپای غربی نیز ناکام ماند.
روزهای 24 و 25 بهمن برابر با 13 و 14 فوریه، ورشو پایتخت لهستان میزبان آمریکا و همپیمانانش بود تا با موضوع صلح در خاورمیانه دور تازه ای از فشار علیه ایران و به حاشیه راندن موضوع فلسطین را آغاز کنند. این نشست در ادامه طرح سازش آمریکا موسوم به 'معامله قرن' است که قصد دارد رژیم اسرائیل را به عنوان یک همپیمان قابل اعتماد و بازیگر اصلی در حل چالش ها و بحران های منطقه خاورمیانه معرفی کند.



منبع: صدای ایران

کلیدواژه: ورشو امریکا ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۵۹۹۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ملا هبت‌الله: جهان کفر برای جدایی دین از سیاست تلاش می‌کند

رئیس طالبان در پیامی ضمن تأکید بر ضرورت حضور علما در سیاست گفت جهان کفر می‌خواهد سیاست را از دین جدا کند که حتی در کشورهای اسلامی نیز علما در سیاست نقش نداشته باشند. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «هبت‌الله آخوندزاده» رئیس طالبان در روز پایانی سمینار سه‌روزه هماهنگی و تنظیم امور تخصصات و جامعات دینی که توسط وزارت تحصیلات عالی راه‌اندازی شده بود، اشتراک و سخنرانی کرد.

ملا هبت‌الله در این مراسم اظهار داشت علما بندگان برگزیده خدا هستند که برای حفاظت و نافذکردن دین برگزیده شده‌اند.

وی با تأکید بر نقش‌آفرینی علما در سیاست گفت: جهان کفر می‌خواهد سیاست را از دین جدا کند که حتی در کشورهای اسلامی نیز علما در سیاست نقش نداشته باشند.

رئیس طالبان همچنین از علما خواست تا فرامین هیئت حاکمه را برای مردم تشریح کنند و مردم را نیز بر اجرا و اطاعت از فرامین تشویق کنند.

ملا هبت‌الله پیش از این نیز در گردهمایی بزرگ علما و بزرگان قومی در کابل گفته بود: جنگ آمریکا با ما بر سر عقاید بود و این جنگ تا «قیامت» ادامه خواهد داشت.

دیدار نخست وزیر قطر با رهبر طالبان در جنوب افغانستانرهبر طالبان: کسی حق ارعاب مردم را ندارد/ برای فعالیت تاجران مانعی ایجاد نشودرهبر طالبان: افغانستان خانه مشترک همه ما است/ برای ساخت کشور به حمایت مردم نیاز است

وی همچنین تصریح کرده بود: «جنگ دنیا با ما برای زمین و هوا نبود بلکه برای نظریه و عقاید ما بود و تا قیامت نیز ادامه دارد. در تقابل اسلام و کفر نه امکان مسالمت هست، نه مسالمت خواهد شد و نه چنین چیزی ممکن است».

رئیس طالبان با اظهار اینکه اگر حکومت کابل، شریعت اسلامی را پیاده کند، کشورهای جهان واکنش نشان خواهند داد، تاکید کرده بود: «هدف ما رضای الله است. خواست‌های جهان که الله را ناراضی می‌کند قابل قبول نیست».

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • ادعای مقام آمریکایی علیه ایران | لوید آستین: ارسال تسلیحات به اسرائیل متوقف شد
  • درخواست جالب غربی ها ۲روز قبل از زدن اسرائیل
  • پیوند علم و سیاست در دانشگاه‌های ایران علیه صهیونیسم
  • امیرعبداللهیان: در مسیر بازگشت روابط عادی دیپلماتیک بین ایران و مصر هستیم
  • درخواست جالب غربی ها ۲روز قبل از زدن اسرائیل | توافق نانوشته‌ ایران و طرفهای غربی درباره غزه | خبر مهم درباره بازگشت روابط دیپلماتیک با این کشور
  • ملا هبت‌الله: جهان کفر برای جدایی دین از سیاست تلاش می‌کند
  • فرصت حج برای غزه
  • کلانتری: دانشجویان هسته‌های مقاومت را در بطن آمریکا شکل دادند + فیلم
  • با سقوط اوکراین آمریکا وارد جنگ می شود؟/ اوکراین: ترور زلنسکی توسط روسیه خنثی شد/ تهدید بلاروس به اقدام نظامی علیه لهستان
  • کشف تجهیزات استراق سمع در سالن جلسه هیات دولت لهستان